Bourgondisch Latifstyle

Onze kazen komen van Bourgondisch Latifstyle, een begrip bij kaasliefhebbers in het hele land.

Bourgondisch Latifstyle heeft een winkel in het hart van Haarlem en eindigde op onze tweede plaats in de beste buitenlandse kaasspecialisten competitie 2016. De winkel ligt natuurlijk vol met de mooiste kazen van het moment

l’Affinage, de manier om kaas op de ultieme smaak kunnen brengen, van Bourgondische Latifstyle is ontwikkeld door Latif in Parijs. Dus affineren a la Parisienne! Belangrijk hierbij is om de temperatuur constant te houden en de luchtvochtigheid aan te passen bij elke soort kaas.

Naast de geconditioneerde kamers beheerst Bourgondisch Latifstyle de kunst van het kazen wassen met eau- de- vie, pekelwater, likeur en dranken zoals époisses met Marc de Bourgogne, taleggio met pekel water, le ch’ti in koffielikeur en koffie.

De kazen worden bij binnenkomst gecontroleerd, geëtiketteerd en in de rijpingskamers geplaatst. De duur van het rijpingsproces hangt af het soort kaas. De meeste kazen die erg jong binnenkomen blijven tussen 4 á 8 weken in de rijpingskamer.